PIRKITE INTERNETU

„Camelia“ vaistinėse jau galima pasiskiepyti nuo gripo

Patalpinta: 2021-09-13

„Camelia“ vaistinių tinklas gavo pirmąją gripo vakcinų siuntą – jau galima registruotis ir skiepytis vaistinėse, kuriose yra įrengti skiepijimo kabinetai. Vakcinos kaina – 19,99 Eur.

Praėjusį sezoną sergamumas gripu Lietuvoje buvo smarkiai sumažėjęs dėl gyventojų judėjimo sumažėjimo ir kitų aktyviai taikytų prevencinių priemonių dėl COVID-19 pandemijos – dažnas rankų plovimas, dezinfekavimas, kaukių dėvėjimas, atstumų laikymas ir kt.

„Šiuo peršalimo ligų sezono metu žmonės bus aktyvesni, galimai mažiau budrūs dėl virusinių infekcijų, rečiau naudos kaukes, nes jų pasiskiepijus ne visur reikės. Kadangi dauguma bus pasiskiepiję nuo COVID-19  – šia infekcija nesirgs arba bent jau išvengs sunkių komplikacijų. Visgi nereikia pamiršti, kad klastingas gripo virusas niekur nedingo, o šiemet jis smogti gali dar smarkiau. Siekiant išvengti užsikrėtimo, sunkios ligos eigos ir komplikacijų, rekomenduoju pasiskiepyti“, – sako „Camelia“ išplėstinės praktikos vaistininkas Rimvydas Blynas.

Pasiskiepijus nuo gripo, imunitetas susidaro per maždaug 14 dienų, vadinasi, tik tuomet susidaro patikima apsauga prieš sukėlėją. Skiepytis rekomenduojama dar prieš peršalimo ligų sezono piką, kai imuniteto susidarymo proceso metu užsikrėsti yra mažesnė tikimybė.

Gripas sukelia ūmią ligą ir yra pavojingas dėl sukeliamų komplikacijų. Dažniausiai pasitaikančios gripo komplikacijos – virusinės arba bakterinės kilmės plaučių uždegimas, prienosinių ančių uždegimas (sinusitas), vidurinės ausies uždegimas, sepsis (kraujo užkrėtimas). Retesnės, bet itin pavojingos komplikacijos – širdies raumens, smegenų uždegimas. Dėl gripo sukeltų komplikacijų gali grėsti ir organų persodinimas ar net mirtis. Pasiskiepijus nuo gripo sumažėja užsikrėtimo, sunkios ligos eigos ir mirties tikimybė.

Pasiskiepyti patogiai ir greitai galima „Camelia“ vaistinėse, kuriose yra įrengti skiepijimo kabinetai. Išplėstinės praktikos vaistininkai šiuo metu skiepija keturvalente „Influvac Tetra“ vakcina, netrukus bus gauta „Vaxigrip Tetra“ skiepų siunta.

Registruotis skiepui kviečiame skambučiu į vaistinę, kurioje pageidaujate vakcinuotis.

Šiuo metu skiepų paslaugą teikiame šiose „Camelia“ vaistinėse:

VILNIUJE

Vikingų g. 3 (8 5 2330736)
Savanorių pr. 1 (8 5 2335147)

KAUNE

Laisvės al. 55 (8 37 203659)

ŠIAULIUOSE

Tilžės g. 109 (8 680 19520)

 

KLAIPĖDOJE

 

Vingio g. 6 (8 46 323626)