PIRKITE INTERNETU

Ko nepamiršti įsidėti į atostogų kosmetikos krepšį?

Patalpinta: 2020-05-21

Regis, šiemet atostogos bus kitokios – be įprasto lagamino turinio keliaudami kartu pakuosimės ir apsaugos priemones nuo COVID-19 viruso.

Regis, šiemet atostogos bus kitokios – be įprasto lagamino turinio keliaudami kartu pakuosimės ir apsaugos priemones nuo COVID-19 viruso. Vis tik nereiktų pamiršti ir įprasto kosmetikos krepšelio, kurio turinys svarbus vasarą atostogaujant tiek sodyboje prie ežero, tiek Baltijos pajūryje ar svetur.

Ne mažesnė nei 30

„Kaip ir anksčiau, taip ir dabar keliaujant svarbiausia apsauga nuo saulės – kremas ar losjonas, apsaugantis nuo žalingų ultravioletinių saulės spindulių“, – pokalbį pradeda vaistinių tinko „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė.

 

Anot jos, esti daug mitų apie šias priemones. Daug kas mano, jog trumpai būnant paplūdimyje užtenka kremo, kurio SPF vos 15 ar 20. Tai mitas – apsaugą nuo onkologinių susirgimų užtikrina tik priemonės, kurių SPF – 30. Svarbu nepamiršti jį naudoti saulėtą dieną ne tik gulint prie jūros, bet ir keliaujant dviračiais, vaikštant kalnų takeliais ar didmiesčio gatvėmis.

 

Be to, farmacininkė priduria, jog priemonės su SPF svarbios ne tik norint apsisaugoti nuo odos vėžio ar pigmentinių dėmių, tačiau tai viena pagrindinių priemonių stabdančių natūralius senėjimo procesus. „Rekomenduoju apie apsaugą pagalvoti ir perkant dekoratyvinę kosmetiką ar veido kremą.Todėl geriausia tai daryti vaistinėje, o ne prekybos centre ar kosmetikos parduotuvėje. Vaistinėje galime pasiūlyti įvairios produkcijos su apsauga nuo žalingų saulės spindulių“, – sako pašnekovė.

 

Nepamiršti drėkinti

Kaip ir visais metų laikais – o ypač keliaujat vasarą, reikia drėkinti ne tik odą, bet plaukus bei lūpas. „Atostogaujant saulės vonios gerokai išsausina odą, todėl po jų būtina visą kūną drėkinti kremu ar losjonu. Skirtingai nei žiemą geriau rinktis lengvesnės tekstūros, ne maitinantį – o drėkinantį, prisotintą alijošiumi ar pantenoliu. Pastarosios medžiagos ne tik drėkina, bet ir ramina paraudusią odą“, – dalinasi patarimu „Camelia“ atstovė.

 

Taip pat pašnekovė ragina nepamiršti plaukų ir lūpų. Po malonių atostogų galime džiaugtis bronziniu įdegiu, bet ne visada džiugina plaukų būklė – pakeitę spalvą, išsausėję ir besiveliantys. Kad taip nenutiktų – labai svarbu pasirinkti tinkamą galvos apdangalą, kuris plaukus apsaugo ne tik nuo saulės žalingo poveikio, bet ir vėjo. Be to, vasarą rekomenduojama vaistinėje rinktis šampūnus, kurie savo sudėtyje turi SPF – tai padeda apsaugoti plaukus nuo pažeidimų.

 

Ne tik žiemą, bet ir vasarą lūpos pradeda skeldėti ir sausėti. Tam po ranka reiktų turėti gerą maitinantį lūpų balzamą, papildytą vitaminais A ir E, vertingais aliejais. „Taip pat keliaujant dažnai neaplenkiame oro uostų, viešų maitinimo įstaigų, muziejų, kur būriuojasi daug žmonių. Nepaisant, jog šiemet keliautojai itin saugosis nuo koronaviruso, reiktų nepamiršti kur kas mažiau pavojingo, bet taip pat atostogas gadinančio – herpio. Tad prieš kelionę patariu stiprinti imunitetą, o žmonėms nuolat kovojantiems su herpiu – įsigyti vaistinėje priemonę lūpoms, kuri veikia prevenciškai“, – pokalbį baigia I. Sauserytė.