PIRKITE INTERNETU

Pigmentinės dėmės – iš kur ir ką su jomis daryti

Patalpinta: 2019-08-07

Saulė vasarą išryškina ne tik strazdanas, bet ir paspartina pigmentinių dėmių atsiradimą. Vieni žmonės turi daugiau melanino savo odos ląstelėse, kiti mažiau, tai yra paprasta genetika.

Saulė vasarą išryškina ne tik strazdanas, bet ir paspartina pigmentinių dėmių atsiradimą. Vieni žmonės turi daugiau melanino savo odos ląstelėse, kiti mažiau, tai yra paprasta genetika. Taip pat pigmentinės dėmės gali atsirasti dėl hormoninių pakitimų – menopauzės ar nėštumo metu. Dar pigmentinių dėmių atsiradimo rizika padidėja ir tiems, kurie serga kepenų ar kitų vidaus organų ligomis. Pasitaiko, kuomet šios dėmės lieka po vabzdžių įkandimų ir odos ligų.

 

Pigmentines dėmes dažiau turi moterys arba žmonės, turintys jautresnę odą, daugiau apgamų ar esantys rizikos faktoriuje. Šie žmonės, norėdami išvengti pigmentinių dėmių, turėtų naudoti dvigubai stipresnę apsaugą nuo saulės, nesvarbu kuriuo metų laiku.

 

Vasaros metu, saulei iššaukus šias dėmes, jas galima sumažinti naudojant tepalus, lazerį, tačiau paprasčiausia priemonė – specialūs kremai. (Vaistininkės rekomendacija – PFC CLARITY FLUID TOUCH)