PIRKITE INTERNETU

Plaukų galiukų skilinėjimas: problemos priežastys, sprendimo būdai ir profilaktika

Patalpinta: 2019-08-07

Sausi ir skilinėjantys plaukų galiukai vargina labai daug moterų. Atrodo, kad dedame daug pastangų, jog taip nebūtų, bet rezultatai vis nuvilia.

Sausi ir skilinėjantys plaukų galiukai vargina labai daug moterų. Atrodo, kad dedame daug pastangų, jog taip nebūtų, bet rezultatai vis nuvilia. „Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė trumpai pristato, kodėl niekaip nepavyksta susidoroti su šia problema ir ką galima padaryti sveikesnių plaukų labui.

 

Pagrindinė priežastis, kodėl jūsų plaukų galiukai sausi ir išsišakoję, yra pažeista plaukų struktūra. Jie gali išsausėti dėl temperatūrų kaitos, saulės ar jūros poveikio, plaukų formavimo įvairiomis karštomis priemonėmis (džiovintuvu, žnyplėmis, tiesintuvu). Taip pat plaukus išsausinti gali įvairios cheminės medžiagos, esančios plaukų priežiūros priemonėse, todėl svarbu pasirinkti tinkamas, kurios maitintų galvos odą ir tiktų būtent jums.

 

Vaistinėse netrūksta priemonių, kurios gydo, turi daug vitaminų, apgaubia plauką apsaugine plėvele. Labai svarbu, kad plaukų priežiūros priemonėse netrūktų drėkinamųjų komponentų, kaip kad taukmedžio sviesto, argano aliejaus, keratino, aminorūgščių. Taip pat būtina naudoti priemones, kurios kondicionuoja plaukus. Jose yra daug sudedamųjų dalių, kurios glotnina pasišiaušusius plaukus.

 

Svarbu nepamiršti palepinti savo plaukų – kartą ar du per savaitę naudokite kaukes, kurios regeneruoja ir atkuria plaukų struktūrą, giliai maitina. Jų sudėtyje turėtų būti gydomųjų augalų ekstraktų, eterinių aliejų, vitaminų.

 

Gydomąjį poveikį turi ir serumai, kuriuos rekomenduojama naudoti tik ant plaukų galiukų – jie apsaugos nuo žalingo aplinkos poveikio, pamaitins ir drėkins plaukus.

 

Žinoma, profilaktiškai svarbu nepamiršti vis apsilankyti pas savo plaukų kirpėją ir bent šiek tiek patrumpinti išsausėjusius galiukus, kad priemonės ir gydymas veiktų dar sparčiau ir efektyviau.