PIRKITE INTERNETU

Prasidėjus šildymo sezonui – plaukai kenčia nuo žvarbaus oro lauke ir sauso oro viduje.

Patalpinta: 2019-10-07

Oro pokyčius ir vis žvarbėjančią aplinką labai jaučia mūsų oda ir plaukai. Pastarieji tampa šiurkštesni, sausesni, skilinėja ir elektrinasi.

Oro pokyčius ir vis žvarbėjančią aplinką labai jaučia mūsų oda ir plaukai. Pastarieji tampa šiurkštesni, sausesni, skilinėja ir elektrinasi. Todėl labai svarbu skirti laiko plaukų priežiūrai, jei norite džiaugtis jų sveikata ir grožiu.

Vien šampūno pakakti gali išskirtiniais atvejais. Pagrindinė šampūno paskirtis yra plauti galvos odą, o kondicionieriaus – prižiūrėti patį plauką ir jį gaivinti. Rūpintis būtina tiek galvos oda, tiek pačiais plaukais, nes kitaip plaukai niekuomet neatrodys sveiki.

„Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė pasakoja, kad pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, kokių priemonių jums reikia – drėkinamųjų ar maitinamųjų. Pavyzdžiui riebius plaukus maitinti reikėtų kur kas mažiau nei išsausėjusius. Visgi drėkinimas yra labai svarbus, nes netekę drėgmės plaukai praranda gyvybingumą. Norint išlaikyti pusiausvyrą, patariama kasdien galvos netrinkti, bent kartais leiskite plaukams išdžiūti natūraliai, nenaudojant džiovinimo priemonių.

Drėkinimui ar maitinimui taip pat labai svarbios plaukų kaukės, jas rudens sezonu patariama naudoti du kartus per savaitę. Ant šlapių plaukų naudokite ir serumus, kurie sustiprins plauką. Pirmąjį mėnesį naudokite po kiekvieno plovimo, o nuo antro mėnesio – šiek tiek retinkite. Serumai skirti profilaktinei priežiūrai – maitinimui ir apsaugai, skatina augimą. Atsiradus trumpiesiems plaukeliams – plaukas tampa dar tvirtesnis.

Aliejai, skirti plaukų galiukams, yra dar viena priemonė, kurią būtinai patariama naudoti po kiekvieno plaukų plovimo, ypač sausus, besišakojančius plaukus turintiems žmonėms. Jie minkština ir maitina plaukus, puoselėja sausėjančius galiukus.

„Camelia“ specialistai pataria nepamiršti ir maitinimo iš vidaus – daugiau į savo valgiaraštį įtraukite žuvies, riešutų, jūros gėrybių, kiaušinių. Stiprinkite organizmą – plaukų priežiūrai itin pagelbės ir naudojami vitaminai, stiprinantys plaukus, nagus ir odą.