PIRKITE INTERNETU

Priemonės, kurių rudenį privalu turėti savo kosmetinėje

Patalpinta: 2019-09-06

Prasidėjus rudens sezonui keičiasi oro sąlygos, o tai daro įtaką ne tik mūsų nuotaikai, bet ir odos būklei. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į pokyčius ir savo kosmetinės turinį pasirinkti pagal rudens temperatūrų pasikeitimą.

Prasidėjus rudens sezonui keičiasi oro sąlygos, o tai daro įtaką ne tik mūsų nuotaikai, bet ir odos būklei. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į pokyčius ir savo kosmetinės turinį pasirinkti pagal rudens temperatūrų pasikeitimą.

Pirmiausia svarbu tinkamai paruošti veido odą – ją nuvalyti, sudrėkinti ir apsaugoti nuo taršos. Kruopščiai nuvalyti veidą padės 5,5 pH veido prausiklis ar micelinis vanduo. Atkreipkite dėmesį į tai, jog oda būtų drėkinama, kondicionuojama. Tai labai svarbus pirmasis žingsnis, kuris paruošia veido odą kitoms kosmetikos priemonėms ir jų įsisavinimui.

Veido šveitiklį taip pat rekomenduojama turėti savo kosmetinėje ir kartą per savaitę juo pasinaudoti. Švelniai nušveisti veido odą rekomenduojama, norint pašalinti negyvas, suragėjusias ląsteles, atkimšti užsikišusias poras. Vaistinėse galima rasti šveitiklių, kurių sudėtyje yra ekstraktų, kaip kad linų sėmenų, kurie ramina odą ir sukuria apsauginę plėvelę nuo išorinių dirgiklių.

Nušveitę ir lūpas, nepamirškite jų patepti drėkinamuoju lūpų balzamu – sužvarbus orams, labai svarbu apsaugoti lūpas nuo išsausėjimo ir skilinėjimo, todėl skirkite tam dėmesio. Patariama rinktis tokius balzamus, kurių sudėtyje būtų natūralių komponentų, kaip kad saldymedžio ekstraktas, avokadų aliejus, bičių vaškas.

Moterims, turinčioms jautrią ir sausą veido odą, būtina pagalvoti apie drėkinamąjį kremą. Jei vasarą naudojote kiek lengvesnį, porų nekemšantį dieninį veido kremą, dabar jį rekomenduojame pakeisti į riebesnį, o juo pasitepus – neskubėti į lauką. Svarbu, kad kremas spėtų tinkamai susigerti.

Taip pat rudenį svarbu nepamiršti saugoti rankų odą. Vasarą naudojamas drėkinamasis rankų kremas savo sudėtyje turi glicerino. Tačiau šios medžiagos reikėtų vengti naudojant rankų kremą, skirtą rudeniui ir žiemai. Rudenį svarbu pasirūpinti tokiu rankų kremus, kuris maitintų rankų odą. Jo sudėtyje turėtų būti įvairiausių aliejų. Ypač rekomenduojame atkreipti dėmesį į sviestamedžio aliejaus sudėtyje turintį kremą.