PIRKITE INTERNETU

Sveikesnė galvos oda – rudeniu besidžiaugiantys plaukai

Patalpinta: 2019-11-07

Prasidėjus šildymo sezonui ir šalčiams lauke, mūsų oda patiria stresą. Ir šį kartą norime atkreipti dėmesį ne į veido ar kūno odą, tačiau būtent į galvos odos būklę. 

Prasidėjus šildymo sezonui ir šalčiams lauke, mūsų oda patiria stresą. Ir šį kartą norime atkreipti dėmesį ne į veido ar kūno odą, tačiau būtent į galvos odos būklę. Norint džiaugtis sveikais plaukais, visų pirma svarbu pasirūpinti savo organizmu ir galvos oda.  

Galvos odos būklę galima ištirti specialiais aparatais, tačiau tai nėra būtina. Net ir plika akimi galima matyti, kuomet oda yra sudirgusi, pleiskanojanti ar itin riebi, nors patys plaukai ir pasižymi sausumu. Visų pirma svarbu atstatyti normalią galvos odos būklę, o tik po to lepinti pačius plaukus ir siekti norimo rezultato.

„Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič išskiria, jog labai svarbu teisingai pasirinkti tinkamas priežiūros priemones. Šampūną vertėtų rinktis ne pagal plaukus, o pagal tai, kokia yra galvos oda. Ši priemonė skirta galvos odos valymui ir turėtų būti pasirenkama itin kruopščiai.

Labai svarbu skaityti sudėtį – atkreipti dėmesį, ar nėra dirgiklių, agresyvių cheminių medžiagų, kurios dirgintų galvos odą ir galėtų sukelti alergijas.

Profesionalios ir kokybiškos priemonės yra skirtos tam, kad paveiktų plauko struktūrą iš vidaus, o galvos odą drėkintų ir tinkamai prižiūrėtų. Daug cheminių elementų turinčios priemonės suteikia tik trumpalaikį efektą, tačiau ilgą laiką naudojant – dar labiau sudirgina odą ir pačius plaukus.

Be tinkamai pasirinktų priemonių, galvos odos priežiūrą galite pastiprinti masažais. Lengvais sukamaisiais judesiais pamasažavus galvos odą ją plaunant ar tepant serumu – taip suaktyvinsite natūralių riebalų gamybą, pagerinsite kraujotaką. Šie veiksmai padės, norint išvengti galvos odos sausumo, skatins plaukus augti.

Subalansuota mityba yra dar vienas svarbus aspektas, kurio būtina nepamiršti – kiaušiniai, pieno produktai, vaisiai, daržovės yra puikūs vitamino A šaltiniai. Šis vitaminas itin svarbus, norint sumažinti galvos odos sausumą.