PIRKITE INTERNETU

MAKIAŽO TOP 5 TENDENCIJOS: KAIP PUOŠIMĖS ŠĮ RUDENĮ?

Patalpinta: 2019-01-09

Makiažas – vienas iš būdų išreikšti save, savo pojūčius, idėjas ir stilių. Vis tik nors geriausia makiažą derinti prie asmeninio stiliaus ir veido bruožų, mada diktuoja savo taisykles. „Daugelis makiažo elementų likę iš praėjusių metų – tai švytinti oda, tamsios matinės lūpos, akių pravedimai, maksimalus minimalizmas ir metalo atspalviai“, – pokalbį apie šio rudens makiažo tendencijas pradeda grožio konsultantė Alina Gadeikytė. 

TOP 1. Maksimalus minimalizmas

Mažiau yra daugiau. Su tuo sutinka ir grožio specialistė, kuri pastebi, jog ant aukštosios mados podiumų karaliauja minimaliu makiažu pasipuošę modeliai. „Išvis neryškinti antakiai, nude lūpos, pasteliniai šešėliai, neryškus blakstienų tušas ir skaisti veido oda. Taip atrodytų tokio makiažo pavyzdys“,  – teigia mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ grožio konsultantė A. Gadeikytė.

TOP 2. Švytinčios odos efektas

Populiarųjį veido kontūravimą šį sezoną keičia švytinti oda. Tai dabar kur kas madingiau nei Kim Kardashian išpopuliarintas kontūravimas tamsiais ar šokoladinio atspalvio skaistalais.

„Patarčiau švytėjimą suteikiančiomis priemonėmis ryškinti T zoną – nosį, kaktos vidurį ir smakrą, bei zoną po akimis ir virš antakių. Švytinti oda atrodo lengvesnė, glotnesnė ir gaivesnė“, – sako pašnekovė.

TOP 3. Gotikinis įvaizdis

Šiemet kaip ir pernai madingi išlieka tamsūs atspalviai ir gotikinis makiažas. Grožio konsultantė tikina, jog nereikia bijoti tamsių matinių lūpų – burgundiškos, slyvinės, kraujo, juodos spalvos. Tačiau, prieš dažant lūpas matiniu lūpdažiu, ji pataria atlikti lūpų šveitimą, kad dažai pasiskirstytų tolygiau.

TOP 4. Akių pravedimai

Kartu su gotikiniu įvaizdžiu ypač dera ir akių pravedimai atlikti akių pieštuku. Tai akims suteikia išraiškingumo, o žvilgsniui – paslaptingumo. „Katės akių efektas tinka ir nebūtinai prie gotikinių lūpų, bet ir natūralių ar žemiškų atspalvių. Be to, šiemet ypač madingi ir ryškūs akių pravedimai. Ryškiai mėlyni, raudoni, žali, tad nebijančioms išsiskirti drąsiai tai rekomenduoju“, – šypsosi A. Gadeikytė. Mažiau įgudusioms moterims, makiažo specialistė rekomenduoja naudoti skystą akių pieštuką, juo lengviau lygiai pasidažyti.

TOP 5. Blizgučiai

Šį rudenį metalo atspalviams sakome taip! Anot pašnekovės, šį sezoną madingi tiek įvairūs bronzantai veidui, tiek įvairūs žėrintys akių šešėliai. „Šilto tipo odos moterims rekomenduočiau bronzinius ar auksinius šešėlius, o šalto tipo – sidabrinius. O visiškos fashionistos vakarėlyje gali eksperimentuoti ir su itin žėrinčiais lūpdažiais ir specialiais klijuojamais lūpų blizgučiais“, – kaip sužibėti pataria „Camelia“ grožio specialistė.