PIRKITE INTERNETU

Vasaros karščiui neatsparūs ir plaukai

Patalpinta: 2019-06-04

Kas gali būti maloniau už šilto vėjo kedenamus plaukus, vasaros karštį ir gaivias maudynes vandens telkiniuose? Tik ar pagalvojote, kad visa tai neigiamai veikia plaukus?

Kas gali būti maloniau už šilto vėjo kedenamus plaukus, vasaros karštį ir gaivias maudynes vandens telkiniuose? Tik ar pagalvojote, kad visa tai neigiamai veikia plaukus? Nuo karščio jie dažniau riebaluojasi, nuo sūraus vandens sausėja, o susidūrę su chloru prisotintu vandeniu gali įgauti net žalsvos spalvos. Todėl svarbu juos ne tik palepinti, bet ir tinkamai apsaugoti.

 

Tam, kad plaukai išliktų gyvybingi, tvirti ir neprarastų blizgesio, šiltuoju sezonu denkite juos galvos apdangalais ir naudokite purškiamas priemones plaukams su SPF filtrais. Jeigu poilsiaujant jų po ranka neturite, tam puikiai pasitarnaus įprastas kremas nuo saulės. Jo likučius nuo pirštų lengvais judesiais įtrinkite į galiukus ir taip neleisite saulės spinduliams jų pažeisti. Saulė ne tik blukina plaukus, bet ir skatina aktyvesnį riebalų išsiskyrimą. Vasaros laikotarpiu naudokite riebiams plaukams skirtas priemones, kurios padės sumažinti riebalų išsiskyrimą.

 

Po maudynių vandens telkiniuose visuomet rekomenduojama praskalauti plaukus gėlu vandeniu bei pamaitinti galiukus makadamijos ar argano aliejais. Vertėtų atsiminti ir tai, kad per ilgai chloru prisotintame vandenyje mirkę plaukai gali įgauti žalsvo atspalvio. Kad taip nenutiktų, juos iš anksto padenkite purškiamu plaukų balzamu, o išlipus iš vandens perplaukite įprastai kūnui naudojamu purškiamu terminio šaltinio vandeniu.

 

Jeigu nuovargis vis dėlto į jūsų plaukus įsisuko – blizgesį ir tvirtumą susigrąžinti padės giliai drėkinantys šampūnai, kondicionieriai, kaukės su omega rūgščių turinčiais aliejais ar selenu. Plaukų slinkimą sustabdyti padės folikulus stimuliuojančios ir taip jų augimą skatinančios ampulės. Mėgaukitės sveikais ir žvilgančiais plaukais visą vasarą.