PIRKITE INTERNETU

Visuomenės nuomone – „Camelia“ – mažiausias kainas siūlantis vaistinių tinklas

Patalpinta: 2021-12-01

„Camelia“ – mažiausių kainų vaistinė, galinti klientams pasiūlyti geriausias nuolaidas ir akcijas. Taip šį vaistinių tinklą ne vienerius metus vertina „Spinter“ šalies gyventojų tyrime dalyvaujantys respondentai. Tyrime dalyvavusių gyventojų nuomonė nuo 2020 m. nepasikeitė – absoliuti didžioji dauguma respondentų - 90 proc. rekomenduotų apsilankymą „Camelia“ vaistinėje kitiems.

Noras sutaupyti veda į „Camelia“

2021 m. spalio mėnesį „Spinter“ atlikto reprezentatyvaus šalies gyventojų tyrimo duomenimis, mažiausių kainų vaistinių kategorijai „Camelia“ priskyrė 45 proc., t.y. beveik pusė, respondentų. Antroje vietoje likęs vaistinių tinklas tokio apibūdinimo sulaukė iš gerokai mažiau dalyvavusių tyrime – 24 proc.

Apklausoje „Camelia“ iš kitų vaistinių tinklų buvo išskirta kaip vaistinė, kurioje taikomos geriausios nuolaidos ir akcijos – tą teigė daugiausiai – 40 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje likęs kitas vaistinių tinklas tokio įvertinimo pelnė iš 35 proc. respondentų.

„Esminis „Camelia“ vaistinių tinklo siekis – užtikrinti mažas kainas kiekvieno apsipirkimo metu. Šį tikslą įgyvendiname ne tik skirdami didelį dėmesį asortimento atrankai, bet pristatydami specialias akcijas ir nuolatinius pasiūlymus. Džiaugiuosi, kad šias naudas daugybę metų teigiamai įvertina ir klientai, dažniausiai apsipirkimui pasirinkdami „Camelia“, – sako vaistinių tinklą „Camelia“ valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Apsilankymai vaistinėje vis dažnesni

Pripratę prie pasikeitusių gyvenimo sąlygų ir išmokę iš naujo planuoti savo laiką, gyventojai vaistinėse apsilanko vis dažniau. Šių metų spalį atlikto tyrimo duomenimis, daugiausiai pirkėjų, beveik pusė apklaustųjų – teigė, kad vaistinėse lankosi kartą per mėnesį. Lyginant su kovo mėnesį atliktu tyrimu, dabar kartą per mėnesį vaistinėse apsilanko 5 proc. daugiau respondentų. Padaugėjo ir į vaistinę užsukančių kas dvi savaites. 12 proc. apklaustųjų teigė, kad į vaistinę užsuka rečiau nei kartą per tris mėnesius, tačiau šių metų kovą tokį apsilankymo dažnumą buvo pasirinkę 16 proc. respondentų.

„Pandemija paskatino gyventojus daugiau dėmesio skirti savo sveikatos stiprinimui ir ligų prevencijai, tačiau taip pat suprastėjo ir sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas. Dėl to gyventojai ėmė aktyviai konsultuotis jiems aktualiais klausimais su vaistininkais, farmacijos specialistais. Tai patvirtina ir ženkliai išaugęs „Camelia“ vaistinėse pacientų skaičius ir poreikis gauti farmacinę paslaugą“, – sako A. Budrikienė.

Turi aiškius kriterijus

Atlikto tyrimo duomenimis, svarbiausi kriterijai, pagal kuriuos dalyvavę tyrime pasirenka mėgstamą vaistinę, yra išskirtinės sveikatinimo paslaugos ir asortimentas, žemiausios kainos ir patogi vieta. Kiti svarbūs vaistinės pasirinkimo kriterijai – geriausios nuolaidos ir akcijos bei plati prekių pasiūla.

„Tyrimo duomenimis, siūlomos nuolaidos, akcijos ir mažiausios kainos yra itin svarbūs veiksniai, lemiantys vaistinės pasirinkimą. Tai visiškai suprantama atsižvelgiant į situaciją šalyje, kai gyvename didelio neapibrėžtumo sąlygomis. Tokiu metu kiekviena galimybė sutaupyti – ypač vertinga“, – teigia „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė A. Budrikienė.

Žino būdus sutaupyti

Atliktos apklausos duomenys atskleidžia, kad respondentai domisi siūlomomis papildomomis galimybėmis sutaupyti apsiperkant vaistinėse. Daugiau nei pusė respondentų teigė žinantys, kada „Camelia“ vaistinėse vyksta „Laimės valandos“. Jų metu visiems klientams, pateikusiems „Mažų kainų“ kortelę, taikomos nuolaidos toms prekėms, kurioms negalioja kitos akcijos ar pasiūlymai. Kiekvieną dieną „Camelia“ vaistinėse nuo 16 iki 18 valandos taikoma iki 10 proc. nuolaida receptiniams ir  nereceptiniams vaistams, 20 proc. – kosmetikai, 30 proc. – maisto papildams ir iki 10 proc. – kitoms prekėms.

Į vaistinę apsipirkti užsukusiems senjorams, pateikusiems specialias „Mažų kainų“ korteles, nuolaidos yra taikomos visą dieną ir nuo pirmos prekės – nepriklausomai nuo to, kiek prekių jie perka. „Mažų kainų“ kortelė su senjoro žyma visą dieną „Camelia“ vaistinėse suteikia iki 15 proc. nuolaidą receptiniams vaistams, iki 20 proc. – nereceptiniams vaistams, 25 proc. – kosmetikai, 30 proc. nuolaidą maisto papildams ir iki 20 proc. – kitoms prekėms.

„Camelia“ vaistinių tinklas specialias nuolaidas taiko ir klientų gimtadienio proga. Klientams švenčiantiems gimtadienį ir gavusiems sveikinimo SMS, vieno apsipirkimo metu yra taikoma 40 proc. nuolaida maisto papildams ir kosmetikai, jeigu šios kategorijos prekėms negalioja kitos akcijos, nuolaidos ir pasiūlymai.