PIRKITE INTERNETU

Išaugo gyventojų srautai vaistinėse: ką ir kodėl taip pirko?

Patalpinta: 2021-09-13

Šį savaitgalį dirbę vaistininkai pastebėjo kur kas didesnius pacientų srautus nei įprasta tokiu metu. Nuo COVID-19 pasiskiepiję gyventojai prieš pokyčius rugsėjo 13 dieną atėjo atsispausdinti galimybių pasus, nevakcinuoti atėjo nusipirkti vaistų ir papildų ateičiai, nusiteikę, kad bent jau kurį laiką nesilankys vaistinėse, kurios yra prekybos centruose. 

„Likus kelioms dienoms iki rugsėjo 13 dienos, kai į prekybos centrus bus galima įeiti tik su galimybių pasu, gyventojai aktyviau atėjo jų atsispausdinti į vaistinę, – sakė „Camelia“ vaistininkas Arnas Janušauskas.

– Be to, kai kurie pacientai prisipažino, kad nuo COVID-19 nesivakcinavo, galimybių paso išsiimti negali, tad ir į vaistines, kurios yra prekybos centruose, artimiausiu metu ateiti negalės. Todėl tie pacientai, kuriems artimiausia vaistinė yra prekybos centre, medikamentų, maisto papildų ar kitų priemonių įsigijo didesniais kiekiais, kaip jie sakė, ateičiai“.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos gyventojai pirko įprastas, dažniausiai perkamas prekes, tačiau vaistinėse pacientų srautai išaugo apie 30 proc. Jie pirko vaistus ir maisto papildus širdžiai, kraujotakai; medikamentus virškinimui; vaistus nuo skausmo, karščiavimo; maisto papildus imunitetui stiprinti ir kt.

„Camelia“ vaistinių tinklas primena, kad nuo rugsėjo 13 dienos visi pacientai – ir turintys, ir neturintys galimybių paso, gali ateiti į vaistines, kurios yra prekybos centruose, mažesniuose nei 1500 m2 arba turi atskirus įėjimus iš lauko. Šiuo metu vaistinėse, esančiose prekybos centruose, kurių plotas didesnis nei 1500 m2, priimami tik tie pacientai, kurie turi galimybių pasą. Dokumentas tikrinamas prie prekybos centro durų.

Vietoje galimybių paso gyventojai taip pat gali naudoti vieną iš medicininių dokumentų iš E.sveikatos sistemos: ES skaitmeninį COVID-19 sertifikatą; vakcinacijos išrašą; dokumentą, įrodantį, kad persirgta COVID-19 liga; ar neigiamo testo rezultato išrašą.