PIRKITE INTERNETU

Imuniteto stiprinimo atmintinė

Patalpinta: 2020-01-10

Įsibėgėjat gripo bei peršalimo ligų sezonui susirūpiname apie tai, kaip galėtume pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata. Vienas veiksmingiausių būdų būti atspariems ligoms bei virusams – nuolatinis imuniteto stiprinimas.

Įsibėgėjat gripo bei peršalimo ligų sezonui susirūpiname apie tai, kaip galėtume pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata. Vienas veiksmingiausių būdų būti atspariems ligoms bei virusams – nuolatinis imuniteto stiprinimas.

Pirmieji iš pažiūros nekalti išsiderinusios imuninės sistemos simptomai – be priežasties varginantis nuolatinis nuovargis, galvos skausmai, silpnumas. Į tokius simptomus negalima numoti ranka, nes laiku neatkreipus dėmesio, jie atsilieps ne tik sveikatai, bet ir piniginei.

Viena iš didžiausių klaidų, kurią darome – apie imunitetą ir peršalimo ligų profilaktiką pagalvojame per vėlai, jau pajutę pirmuosius peršalimo ar gripo simptomus. Tad rūpintis juo reikia tada, kai dar turime jėgų ir jaučiamės gerai. Nors peršalimas ir gripas tai ir savo simptomatika, ir kilme skirtingi susirgimai, tačiau stiprus imunitetas garantuoja, kad mūsų organizmas tiek su paprastu peršalimu, tiek su agresyviu gripo virusu puikiai susidoros.

Imuniteto stiprinimas – nuoseklus ir kompleksiškas procesas, susidedantis iš įvairių žingsnių. Pirmiausia tai - subalansuota mityba, fizinis aktyvumas, darbo ir poilsio režimas, žalingų įpročių atsisakymas, streso vengimas. Jei nepavyksta visiškai pakeisti gyvenimo būdo, bent šiek tiek pakoreguokite savo įpročius ir organizmas jums padėkos.

Mažų kainų vaistinės „Camelia“ vaistininkai pataria:

Būkite gryname ore. Būti gryname ore – būtina. Pakanka 15-20 min. pasivaikščiojimo, kad organizmas pajaustų metų laikų pokyčius, lengviau prie jų prisitaikytų. Posakis „Nėra netinkamo oro, yra netinkami drabužiai“ taip pat padės save motyvuoti išeiti į lauką. Nepamirškite vėdinti patalpų – gaivaus oro cirkuliacija ne tik dezinfekuoja patalpas, grūdina organizmą, bet ir padeda produktyviau dirbti.

Pakankamai judėkite. Sportas ir fizinis aktyvumas – viena svarbiausių stipraus imuniteto sąlygų. Žmonės, kurie per dieną skiria bent 10-15 min. mankštai ir sportui, turi ne tik daugiau energijos, yra žvalesni ir pozityviau žvelgia į gyvenimą, bet ir rečiau serga peršalimo ligomis. Tiesa, kartais sportą ar mankštą gali atstoti ir intensyvi namų ruoša ar darbas sode bei darže. Jei tik turite galimybę – kuo dažniau judėkite gryname ore.

Išsimiegokite ir laikykitės dienos režimo. Tiems, kuriems miego nuolat trūksta, tamsusis ir šaltasis metų laikas ypač pavojingas. Žiemą pervargusius žmones lengviau puola peršalimas ir gripas, jų darbingumas krenta, o chroniškas miego trūkumas sukelia stresą organizmui. Todėl būtina koreguoti savo dienotvarkę taip, kad joje bent 8 val. tektų miegui. Tie, kurie savo dienotvarkę gali planuoti lanksčiai, miegu piktnaudžiauti vis dėlto neturėtų – verčiau daugiau laiko skirkite fiziniai veiklai ar širdžiai mielam hobiui.

Galvokite, ką valgote. Svarbiausia, kad mityba būtų įvairi, subalansuota ir pilnavertė – tokia, iš kurios organizmas gali natūraliai pasipildyti vitaminų atsargas ir sustiprinti imunitetą.

Būkite optimistai. Tie, kurie dažnai šypsosi, yra kupini gerų, optimistiškų minčių, noriai bendrauja su kitais ir linki jiems gero – rudenį suserga kur kas rečiau. Nes gera nuotaika ir optimizmas – dar vienas būdas imunitetui sustiprinti.