PIRKITE INTERNETU

Kas svarbiausia, norint pasirūpinti savo širdies veikla?

Patalpinta: 2019-11-07

Širdies ritmas yra neatsiejamas nuo gyvenimo ritmo. Tam, kad organizmas būtų tinkamai aprūpintas krauju, širdis turi dirbti stipriai ir ritmingai.

Širdies ritmas yra neatsiejamas nuo gyvenimo ritmo. Tam, kad organizmas būtų tinkamai aprūpintas krauju, širdis turi dirbti stipriai ir ritmingai. Labai svarbu laikytis darbo ir poilsio režimo, mokėti atsipalaiduoti, skirti laiko sportui ir aktyviam laisvalaikiui. Visa tai turi įtakos širdies veiklai.

Širdis yra svarbiausias organizmo raumuo ir dirba iki paskutinės gyvenimo minutės, todėl svaru skirti kuo daugiau laiko ir dėmesio širdies stiprinimui. „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič pasakoja, jog vis daugiau lankytojų, besikreipiančių dėl širdies veiklos trikdžių, tokių, kaip dusulio, dūrimo širdies plote, permušimų, yra darbingo amžiaus žmonės.

Vaistininkė atkreipia dėmesį, jog svarbu turėti tinkamą dienos režimą, kuomet lieka laiko dienos šviesai, fizinei veiklai. Lapkritį, kuomet niūru ir šalta, to laiko atrasti vis sunkiau, tačiau specialistė ragina atkreipti į tai dėmesį.

Ypač šaltuoju metų laikotarpiu verta paieškoti papildomų prevencinių priemonių, kurios padėtų palaikyti gerą širdies ritmą. Tam gali pagelbėti ne tik vaistai, bet ir maisto papildai. Pavyzdžiui gudobelės yra itin naudingos širdies raumeniui, jį maitina ir didina raumens susitraukimo jėgą.

Širdies veikla glaudžiai susijusi ir su nervų sistema. Sukatžolių tinktūra palengvina nervinės kilmės širdies negalavimus, kaip kad smarkų širdies plakimą, jei gydytojas nėra nurodęs sunkios medicininės būklės.

Vitaminai B1 ir B6 taip pat naudingi ir reikalingi, norint palaikyti tinkamą širdies veiklą. B grupės vitaminai veikia nervinio impulso plitimą. Jei trūksta vitamino B1, visų pirma kenčia širdis ir kraujagyslių sistema, nervų sistema. B6 vitamino organizmas nesukaupia daug, todėl jo atsargas taip pat svarbu papildyti. Šis vitaminas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą, mažina nuovargį.

Magnis yra dar vienas būtinas elementas, kurio gali trūkti, jei jaučiate negalavimus širdies srityje. Magnis padeda ritmingam širdies darbui. Jo atsargos gali išsekti, jei daug prakaituojate, laikotės griežtos dietos, valgote daug riebaus ar itin saldaus maisto.