PIRKITE INTERNETU

Ko moterims labiausiai trūksta pavasarį?

Patalpinta: 2019-03-05

Pavasarį ypatingai jaučiamas vitaminų badmetis. Rudens gėrybių atsargos senka, o ir jose daug mažiau žmogaus organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų nei sezono metu

Pavasarį ypatingai jaučiamas vitaminų badmetis. Rudens gėrybių atsargos senka, o ir jose daug mažiau žmogaus organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų nei sezono metu. Šiuolaikinė moteris, kurios gyvenimo ritmas įtemptas – vaikai, darbas, namai, prasidėjus pavasariui pastebi, kad turi kur kas mažiau energijos, oda tapo papilkėjusi, lūpų oda sausėja, plaukai tampa nepaklusnūs, praranda žvilgesį, lūžinėja. Tai tik dalis dažnų požymių, kurie signalizuoja apie nepakankamą vitaminų kiekį.

Nespėlioti pačiai

„Pavasariop į vaistinę užsukančios moterys dažnai skundžiasi prasta odos, nagų ir plaukų būkle, nuovargiu, imuniteto silpnumu“, – sako vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič. Anot jos, visiems kaip ir aišku, jog visi išvarginti simptomai signalizuoja, kad organizmui trūksta vitaminų. Bet kaip žinoti kokių? Visų pirma, specialistė pataria, jei žmogus nori žinoti, ko konkrečiai reikia jo organizmui nauju metų laiku – reiktų kreiptis į šeimos gydytoją ir atlikti kraujo tyrimus, o ne spėlioti pačiam, nes kartais spėlionės gali būti klaidingos, o kai kurie simptomai pranešti ir apie ligą.

Vis tik tikėtis, kad visų reikiamų elementų bus galima gauti su maistu – naivu. „Tik galime numanyti, kiek reiktų suvalgyti vieno ar kito maisto produkto norint gauti reikiamą vitaminų kiekį. Labai daug. O juk dažnai tam nėra nei laiko, nei galimybių. Dėl to geriausia rinktis koncentruotus maisto papildus, ant kurių pakuotės dažniausiai yra parašytas to vitamino kiekis produkte ir rekomenduojamas paros kiekis“, – sako „Camelia“ atstovė.

Gražių plaukų, nagų ir odos link

Bene, populiariausi maisto papildai moterims jau eilę metų yra „Perfectil“, kurie padeda atsigauti po atšiaurios žiemos. Šis subalansuotas kompleksas odai, nagams ir plaukams turi visų reikalingų medžiagų, kad kiekviena moteris pavasarį pasitiktų graži ir kupina energijos. „Papilduose esantis biotinas, selenas ir cinkas padės nušiurusiems plaukams susigrąžinti elastingumą ir žvilgesį, stiprins nagus, neleis jiems skeldėti, vario pagalba bus palaikoma natūrali  plaukų ir odos pigmentacija, todėl šį kompleksą itin rekomenduočiau, papilkėjusia oda besiskundžiančioms moterims“, – pataria farmacininkė.

Toms, kurių oda pavasarį atrodo pavargusi, sausėja, atsiranda smulkių raukšlių, o lūpos ir nagai skeldi – be abejonės, reikia vitaminų, padedančių atsistatyti odai. „Jodas, niacinas, riboflavinas, vitaminas A būtent ir padeda palaikyti normalią odos būklę ar atstatyti ją. Be to, papilduose esantis vitaminas C ne tik padeda palaikyti po žiemos ligų sezono nusilpusį imunitetą, bet ir sudaro geresnes sąlygas susidaryti kolagenui, kuris reikalingas normaliai odos funkcijai palaikyti“, – teigia pašnekovė.