PIRKITE INTERNETU

Paruoškime imuninę sistemą rudeniui

Patalpinta: 2019-08-07

Baigiantis vasarai keičiasi klimatas, vėl grįžtame prie greitesnio darbo tempo ir gyvenimo režimo. Gali atrodyti, kad per vasarą prisisotinę vaisių ir uogų, esame apsisaugoję nuo ligų visiems ateinantiems metams.

Baigiantis vasarai keičiasi klimatas, vėl grįžtame prie greitesnio darbo tempo ir gyvenimo režimo. Gali atrodyti, kad per vasarą prisisotinę vaisių ir uogų, esame apsisaugoję nuo ligų visiems ateinantiems metams. Žinoma, vasaros sezono gėrybės yra labai svarbios, tačiau nereikėtų tuo apsiriboti. Artėjant rudeniui ir šaltajam sezonui, imuninę sistemą reikia pradėti papildomai iš anksto stiprinti.

 

Kaip teigia „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič, likus bent 6 savaitėms reikėtų imtis papildomų imunitetą stiprinančių priemonių. Jų yra labai daug: žuvies taukai, 6 savaites naudojamas vitaminas C, ežiuolės papildai, cinkas, selenas. Tiems, kurie labiau mėgsta augalinės kilmės produktus iš gamtos, siūloma vartoti propolio preparatus, kurie pagelbės stiprinant imunitetą.

 

Daug kas priklauso ir nuo žmogaus lėtinių ligų, tačiau jei išskirtinių simptomų nejaučiama, visko kartu vartoti nereikia. Yra ir kompleksiniai preparatai, į kurių vieną kapsulę įeina paros dozė, kiek žmogus turi gauti, norint palaikyti gerą imuninę sistemą.

 

Vaistininkė pabrėžia, kad yra ir tam tikra vitaminų grupė ar elementai, kuriuos galima perdozuoti, todėl į jų vartojimą reikia žiūrėti atsakingai. Žmonės turi stebėti simptomus, o geriausia bet kokius vitaminus ar mineralus vartoti atlikus biocheminį tyrimą. Vis dėlto, kadangi imuniteto stiprinimui reikia laiko, svarbu pradėti tuo rūpintis jau dabar.