PIRKITE INTERNETU

Rankų priežiūra pavasarį – nepamirškite ir alkūnių

Patalpinta: 2019-03-05

Ar kada pagalvojote, kiek daug darbų atlieka rankos? Jos gamina maistą, tvarko namus ir aplinką, apkabina vaikus... Deja, ne visuomet prisimename ir tinkamai pasirūpiname savo darbščiomis rankomis.

Ar kada pagalvojote, kiek daug darbų atlieka rankos? Jos gamina maistą, tvarko namus ir aplinką, apkabina vaikus... Deja, ne visuomet prisimename ir tinkamai pasirūpiname savo darbščiomis rankomis. O juk jos yra veidrodis, kuris išduoda mūsų amžių – neprižiūrėtos rankos tikrai prideda metų ir pasendina.

 

Rankų odoje riebalų nėra daug, todėl visais metų laikais dažnas plovimas jas sausina, o žiema taip pat juk nelepino rankų odos ir nepridėjo grožio. Šaltis ir vėjas lauke, o patalpose išsausėjęs oras – joms buvo tikras iššūkis, tad pavasarį daugelis pasitinka sausomis, šerpetojančiomis, sutrūkinėjusiomis rankomis, kurias kartais norisi slėpti nuo aplinkinių.

 

Šveitimas ir kremo pasirinkimas

Siekiant pašalinti negyvas odos ląsteles nuo rankų, jų odą rekomenduojama kruopščiai nušveisti, o tuomet gerai įtrinti maitinamąjį kremą. Tačiau jei oda itin sausa, patepti kremu reikėtų ir prieš atliekant šveitimą – oda bus mažiau dirginama. To nepadarius galima sau ir pakenkti.

 

Renkantis rankų kremą, nereikėtų iš lentynos imti pirmo po ranka papuolusio. Visuomet rekomenduojama žinoti, kokią kamuojančią rankų odos problemą norima spręsti ir kokia sudedamoji kremo dalis gali padėti tai padaryti. Norint apsaugoti rankas nuo senėjimo, siūloma rinktis kremą su kolagenu, jei matote žaizdeles ant rankų, tai užgyti joms greičiau padės alijošius, kremo sudėtyje esančios ramunėlės, šalavijas, medetkų ekstraktas minkština, avokadų ar kokoso aliejai – švelnina rankų odą.

 

Kremu pasitepti reiktų net kelis kartus per dieną ir svarbu duoti pakankamai laiko jam įsigerti – pasitepus bent 20 minučių nereikėtų rankų plauti.

 

„Į vaistinę užsukę žmonės dažnai skundžiasi, kad tiesiog pamiršta pasitepti rankas kremu. Taip nutinka dėl to, kad nėra susiformavęs įprotis prižiūrėti rankų odą. Tuomet visuomet patariu pirkti kelias kremo pakuotes ir turėti ne tik namuose, bet ir darbe, rankinėje. Tuomet tikrai dažniau tepsitės, būtina rankas kremu patepti vakare prieš einant miegoti, nes tuomet jis puikiai susigers ir visos medžiagos atliks savo gerąjį darbą“, – pataria mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurga Juknevičienė.

 

Vyresniame amžiuje dažnai ant rankų išryškėja pigmentinės dėmės. Siekiant užkirsti kelią jų atsiradimui, pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams, vaistininkė pataria nepamiršti naudoti apsauginį kremą nuo saulės. Juo teptis reikėtų kelis kartus per dieną, nes kaskart plaudami rankas nuplauname kremą.

 

Nepamirškite alkūnių

Atėjus pavasariui svarbu tinkamai pasirūpinti ir alkūnėmis, juk sušilus orams nesinorės jų slėpti po ilgomis rankovėmis. Kodėl svarbu taip elgtis?

Pasak J. Juknevičienės, alkūnėmis dažnai remiamės į įvairius paviršius, pavyzdžiui, dirbdami kompiuteriu į stalą, taip oda pažeidžiama ir traumuojama, nes šioje kūno vietoje ji labai plona, tad dėmesys ir speciali priežiūra būtini. Tiesiog prausiantis po dušu ar maudantis vonioje alkūnes rekomenduojama švelniais sukamaisiais judesiais nušveisti šveitikliu, o išsimaudžius – patepti riebiu kremu.

 

Drėkinkite iš vidaus

Turbūt jau visi žino, kad norint turėti gražią veido odą, reikia gerti pakankamai vandens – drėkinti ją iš vidaus, tačiau tai labai svarbu daryti ir norint apsaugoti rankų odą nuo išsausėjimo.

Visais metų laikais odą reikia stengtis aprūpinti vitaminais A, C bei E, kurie pasižymi antioksidaciniu poveikiu odai, neleidžia rastis pigmentinėms dėmėms.