PIRKITE INTERNETU

Sveika šypsena – gražioms vasaros akimirkoms

Patalpinta: 2019-07-05

Nemalonus burnos kvapas, gelsvoki dantys – tai keli nemalonumai, kurie turi ne tik kosmetinę reikšmę.

Nemalonus burnos kvapas, gelsvoki dantys – tai keli nemalonumai, kurie turi ne tik kosmetinę reikšmę. Pasak „Camelia“ vaistininkės Jurgos Juknevičienės, burnos higiena svarbu rūpintis ne tik dėl grožio ar gaivaus burnos kvapo, bet ir dėl bendros sveikatos. Juk gera dantų būklė – tai dalis sveiko organizmo ir geros savijautos.

 

Kaip pastebi specialistė, net ir reguliariai valantis dantis, negalima užtikrinti visiškos jų švaros. Todėl be dantų valymo šepetėliu į kasdienės priežiūros rutiną vaistininkė rekomenduoja įtraukti ir papildomų priemonių. Viena jų – burnos skalavimo skystis, kuris ne tik apsaugo burną nuo nemalonaus kvapo, bet ir padeda pašalinti ant gleivinės užsilikusius maisto likučius ar su šepetėliu nuo dantų nuvalytus mikrobus. Tam, kad jie nesugrįžtų atgal į tarpdančius – skalavimo priemonės padės tinkamai jas pašalinti. Mikrobų pašalinimui nuo liežuvio rekomenduojama naudoti ir specialius tam valiklius.

 

Dantų siūlas - tai dar viena priemonė, kurią rekomenduoja dažniau pasinaudoti specialistai. Pasak vaistininkės juo naudotis taip pat reikėtų reguliariai, tik svarbu nepamiršti, kad į tarpdančius jis patekti turi judesio pagalba. Teisingam jo naudojimui, vaistininkė pataria aplink dantis stengtis formuoti „C“ raidę ir traukti siūlą pirmyn-atgal. Dantų siūlas judesio pagalba padės pašalinti maisto likučius iš tarpdančių, kurių nepasiekė šepetėlio šereliai. Šią procedūrą pakartoti reikėtų su kiekvienu dantimi atskirai.

 

Jausdami bendrą burnos švarą, galėsite pilnavertiškai mėgautis ir sveika šypsena. O jeigu pastebėjote, kad dantys kiek praradę savo baltumą, naudokite priemones su balinamuoju efektu. Dantų pastos su juoduoju moliu ar fluoridu ne tik padės susigrąžinti jų baltumą, bet ir leis stiprinti jų emalį, apsaugant dantis nuo karieso ir kitų pažeidimų. Jautresnių dantų ar kraujuojančių dantenų priežiūrai rinkitės gydomąsias dantų pastas su natrio, aliuminio fluoridu ar aminofluoridu. Šie ingredientai padeda apsaugoti dantų audinius nuo rūgščių ir ėduonies, stiprina dantenas ir saugo jas nuo uždegimo.