PIRKITE INTERNETU

Šventėms artėjant: ką būtina žinoti, kad virškinimo sutrikimai jų nesutrikdytų

Patalpinta: 2019-04-04

Pavasaris – bundančios gamtos šventė, kurią jau įprasta pasitikti prie šventiniais patiekalais nuklotų stalų. Kad šio gražaus laikotarpio nesutrikdytų įvairūs virškinimo negalavimai, rekomenduojama gera savijauta pasirūpinti iš anksčiau.

Pavasaris – bundančios gamtos šventė, kurią jau įprasta pasitikti prie šventiniais patiekalais nuklotų stalų. Kad šio gražaus laikotarpio nesutrikdytų įvairūs virškinimo negalavimai, rekomenduojama gera savijauta pasirūpinti iš anksčiau. Ką reikėtų žinoti ir kokius preparatus vertėtų rinktis, pajutus pirmuosius sunkumo simptomus skrandyje, kad netektų susidurti su rimtesniais virškinimo sutrikimais?

Sutrikimus įprastai sukelia ne tik maisto kiekis, jo skirtingumas, bet ir tai, kad šventiniu laikotarpiu gaminami patiekalai nėra kasdieniniai. Virškinimo sistema nėra prie jų pripratusi, todėl tai gali sukelti įvairių negalavimų. Pajutus sunkumą skrandyje, pilnumo jausmą ar maudimą šone rekomenduojama skrandžio veiklą palengvinti papildomais preparatais, lengvinančiais virškinimą.

Tam pasitarnauti galėtų augaliniai preparatai, kaupiantys kartumynus. Dėl šios savybės jie skatina refleksinį skrandžio sulčių išsiskyrimą ir taip suaktyvina kasos darbą, kuris pagerina bendrą virškinimo sistemos veiklą. Taip pat galima rinktis ir preparatus su silimarinu, kuris gerindamas kepenų veiklą, padeda lengviau detoksikuoti iš organizmo negerumus.

Bendrą organizmo savijautą pagerinti padės ir virškinimo fermentas, kuris palengvins ir kasos darbą. Taip susimaišęs skirtingas maistas bus suvirškintas lengviau ir greičiau. Profilaktiniam organizmo darbui pasitarnaus ir gerosios žarnyno bakterijos.

Susidūrus su rimtesniais simptomais nei sunkumas, vangumas ar skrandžio maudimas, vertėtų pasikonsultuoti su vaistininku. Pasireiškus aktyvesniam viduriavimui ar vėmimui, tai galėtų reikšti ir rimtesnį organizmo apsinuodijimą, todėl bendresnio pobūdžio preparatų tokiam simptomų malšinimui jau nebeužteks. Tokiu atveju rekomenduojama rinktis preparatus, kurie absorbuotų negerumus iš organizmo, juos išvalytų ar padėtų sustabdyti nevalingus sutrikimus.