PIRKITE INTERNETU

Šventiniu laikotarpiu išvenkite skrandžio negalavimų

Patalpinta: 2019-12-06

Šventiniu laikotarpiu dažnai lankomės svečiuose, susitinkame su artimaisiais, draugais. Taip neišvengiamai daugiau valgome, ragaujame įvairų maistą ir smaližiaujame.

Šventiniu laikotarpiu dažnai lankomės svečiuose, susitinkame su artimaisiais, draugais. Taip neišvengiamai daugiau valgome, ragaujame įvairų maistą ir smaližiaujame. Galiausiai susiduriame su nemaloniais jausmais skrandyje, pilvo pūtimu, pykinimu ar vidurių užkietėjimu.

Ieva Sauserytė, „Camelia“ vaistininkė, pataria atkreipti dėmesį į tai, ką valgote. Žinoma, šventiniu laikotarpiu tai yra kur kas sudėtingiau, bet derėtų nepamiršti, kas keliauja į jūsų skrandį.

Itin gerina virškinimą maistas, turintis ląstelienos. Jei norite bent šiek tiek išvengti virškinimo sutrikimų ar nemalonių pojūčių skrandyje, rinkitės grūdinius produktus, vaisius, ankštines daržoves. Maistas, turintis daug ląstelienos, užkerta kelią pilvo pūtimui, vidurių užkietėjimui.

Taip pat vaistininkė pataria vengti daug riebaus maisto. Riebaliniai maisto produktai lėtina virškinimo procesus ir apsunkina skrandį. Žinoma nedidelis kiekis riebalų organizmui yra būtinas, tačiau svarbu riebalų turintį maistą vartoti saikingai.

Skaidulos – dar viena nauda organizmui ir virškinimo sistemai. Jų yra tirpių ir netirpių. Tirpiosios skaidulos, kaip kad daržovės ir vaisiai, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir padeda kovoti su viduriavimu ir vidurių užkietėjimo problemomis. Netirpiosios skaidulos – riešutai, pilnagrūdė duona, sėlenos ir kitos – valo organizmą.

Specialistė turi patarimų, jei vis dėlto tik mitybos koreguoti nepakanka. Šventinis laikotarpis yra išskirtinis, kuomet gali padažnėti skausmai ir nemalonus jausmas virškinimo srityje. Tokiu atveju organizmui reikalinga efektyvi ir skubi pagalba.

Vaistininkė rekomenduoja fermentinius preparatus, kurie padeda reguliuoti virškinimo trakto veiklą ir gelbėja virškinant didelį maisto kiekį. Pasirinkimo gausu vaistinėje, todėl jei jaučiatės blogai ir reikia greito sprendimo – būtinai kreipkitės. Svarbiausia, jog šventinis džiaugsmas nebūtų aptemdytas bloga jūsų savijauta.