PIRKITE INTERNETU

Tamsiausiu metų laikotarpiu išlaikykite šviesias mintis

Patalpinta: 2019-12-06

Gruodžio mėnuo – tikras išbandymas mūsų nervų sistemai. Šiuo šventiniu laikotarpiu gausu ilgų eilių parduotuvėse, dovanų paieškų, didėjančių spūsčių keliuose ir daug kitų įtampą keliančių veiksnių.

Gruodžio mėnuo – tikras išbandymas mūsų nervų sistemai. Šiuo šventiniu laikotarpiu gausu ilgų eilių parduotuvėse, dovanų paieškų, didėjančių spūsčių keliuose ir daug kitų įtampą keliančių veiksnių. Taip pat gruodis – ir pats tamsiausias metų mėnuo, kai negauname vitamino D ir kitų reikalingų komponentų.

Todėl mažų kainų vaistinės „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė dalinasi keletu patarimų, kaip sustiprinti savo nervų sistemą ir šventes bei naujuosius metus pasitikti be didesnių rūpesčių.

Norint palaikyti gerą nervų sistemą, svarbu tiek vitaminai ir mineralai, tiek gyvenimo būdas. Pirmiausia vaistininkė išskiria miegą. Kokybiškai ir pakankamai išsimiegoti yra būtina, norint išlaikyti gerą sveikatą ir savijautą. Kiekvienas jaučiasi gerai išmiegojęs skirtingą valandų kiekį, bet paprastai suaugęs žmogus turėtų išmiegoti 7-8 valandas per parą. Kita vertus, svarbi ne tik miego trukmė, bet ir kokybė. Todėl būtinai atkreipkite dėmesį į savo organizmo siunčiamus signalus – ar jie sako, jog atsibudę jaučiatės žvalūs, gyvybingi ir pailsėję.

Kokybiškas miegas turėtų būti tuomet, kai pavyksta paleisti per dieną susikaupusius rūpesčius ir atsipalaiduoti. Vaistininkė pataria prieš miegą intensyviai nedirbti ir daug nesportuoti. Geriausia – atsipalaiduoti ir iki einant miegoti nusistatyti ramybės laiką – užsiimti tuo, kas ramina ir padeda atsipalaiduoti. Tai gali būti gulėjimas vonioje, pagelbėti gali eteriniai aliejai – pavyzdžiui levandų. Taip pat – ramunėlių arbata.

Kalbant apie mineralus ir vitaminus – labai svarbūs B grupės vitaminai, magnis, cinkas. Padidėjęs emocinis jautrumas gali išduoti, jog organizmui trūksta vitamino B – jo gausu žuvyje, paukštienoje, riešutuose, avokaduose. Tačiau kai laikotarpis yra įtemptas – patariama organizmui papildomai suteikti šio vitamino. Rinkitės kompleksus, nes jų funkcijos yra susijusios pakankamai glaudžiai.

Magnis padės sumažinti nemigos galimybę ir nerimą, o cinko trūkumas gali pasireikšti bendru organizmo nuovargiu, todėl taip pat yra svarbus mineralas geresnei nervų sistemai palaikyti.