PIRKITE INTERNETU

Vasarą leiskite pailsėti ne tik kūnui, bet ir nervų sistemai

Patalpinta: 2019-07-05

Nors atostogos – tai laikas, kai pamirštate kasdienius rūpesčius ir ištrūkstate iš varginančios rutinos, mūsų centrinė nervų sistema niekada nesiilsi.

Nors atostogos – tai laikas, kai pamirštate kasdienius rūpesčius ir ištrūkstate iš varginančios rutinos, mūsų centrinė nervų sistema niekada nesiilsi. Būdama atsakinga už daugybę organizmo funkcijų, su laiku ji nusilpsta. Tam, kad po atostogų sugrįžtumėte visokeriopai pailsėję, kad kasdienis stresas jūsų lengvai neįveiktų, o vasaros laikotarpiu jaustumėtės žvalūs ir energingi – vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkas Rimvydas Blynas pataria nepamiršti laikytis reguliaraus darbo ir poilsio rėžimo, o intensyviai dirbat – papildomai stiprinti savo nervų sistemą.

 

Pastebėjus bendrą raumenų tonuso, jėgos, energijos sumažėjimą ar pajutus įtampos skausmus, nervų sistemos balansą sustiprinti padės preparatai su magniu. Jaučiant įtampos skausmus, raumenų silpnumą, nervinį tiką ar mėšlungio traukimus – tai pirmieji požymiai, kad trūksta būtent jo.

 

Nors pavasario laikotarpiu įprastai rekomenduojami vitaminai D, vasaros laikui jie nelabai tinka. Kadangi vitamino D natūraliai gaunama iš saulės, šiltuoju sezonu jį rekomenduojama pakeisti B grupės vitaminais. Nervų sistemai taip pat naudingi specialūs vitaminų kompleksai, skirti smegenų veiklos gerinimui.

 

Įtempto rėžimo metu svarbu organizmui užtikrinti ir gerą miegą. Tam pasitarnaus nervus raminančios arbatos ar natūralūs vaistiniai preparatai su valerijono, melisų, ar paprastųjų sukatžolių žolėmis. Jos padės organizmui nurimti ir sumažins įtampą, kuri ypač sekina nervų sistemą. Visi preparatai rekomenduojami vyresnio amžiaus žmonėms, kadangi pastarųjų nervų sistemos veikla nusilpsta greičiausiai.