PIRKITE INTERNETU

Žingsniai, kurių imtis užklupus peršalimui

Patalpinta: 2019-10-07

Artėjant šaltajam laikotarpiui, visi stengiamės stiprinti imuninę sistemą, kad pavyktų apsisaugoti nuo peršalimo ligų. Tačiau ne visuomet išvengiame ore sklandančių ligų sukėlėjų.

Artėjant šaltajam laikotarpiui, visi stengiamės stiprinti imuninę sistemą, kad pavyktų apsisaugoti nuo peršalimo ligų. Tačiau ne visuomet išvengiame ore sklandančių ligų sukėlėjų. „Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė pasakoja, kad vidutiniškai infekcijos suaugusį žmogų užklumpa 2-4 kartus per metus.

Į vaistininkus dažniausiai kreipiasi peršalimo ir gripo užklupti žmonės. Žinoma, tinkamai pasirūpinus stipria imunine sistema, gelbėtis nuo peršalimo ligų gali ir neprireikti. Mažėjant saulės spindulių kiekiui, svarbu nepamiršti vitamino D ir juo praturtinti savo mitybą. Taip pat subalansuokite savo darbo ir miego režimą, tai padės palaikyti tinkamą imunitetą.

Vis dėlto, jei nepavyko apsisaugoti nuo ligų ir jaučiate peršalimo simptomus – neignoruokite jų. Svarbu kuo greičiau sureaguoti, jei jaučiate perštinčią gerklę, padažnėjo čiaudulys ar nežymiai pakilo temperatūra. Gerkite daug šiltų skysčių, naudokite tam skirtas vaistažolių arbatas, kuriose gausu ramunėlių, čiobrelių, aviečių lapų.

Į nosį keletą kartų purkškite jūros vandenį, jis padės palaikyti tinkamą nosies higieną ir lengviau pašalinti susikaupusį sekretą. Kosuliui malšinti rinkitės eukaliptų eterinių aliejų tepalą – juo tepkite krūtinę, padus, nugarą. Gerklės perštėjimui mažinti padės pastilės su eukaliptu, mentoliu, mėtų eteriniais aliejais.