PIRKITE INTERNETU

Ar natūrali kosmetika gali būti veiksminga?

Patalpinta: 2020-03-05

Prieš daugiau nei dešimt metų įkurta prancūzų kosmetikos kompanija „Novexpert“ nusprendė gaminti 100 proc. natūralią kosmetiką.

Prieš daugiau nei dešimt metų įkurta prancūzų kosmetikos kompanija „Novexpert“ nusprendė gaminti 100 proc. natūralią kosmetiką.

 

„Kol tuo metu kitos kosmetikos gigantės per daug apie tai nemąstė ir eko idėjoms neskyrė daug dėmesio, mes supratome, kad tai yra ateitis. Žmonėms pradės rūpėti, ką jie tepa ant savęs, tačiau vien natūralumo nepakanka, kad produktas būtų sėkmingas“, – teigia Lietuvoje viešėjusi „Novexpert“ kompanijos atstovė, chemijos inžinierė Zineb Ben Bella.  

 

Ar natūrali kosmetika gali būti efektyvi?

Anot pašnekovės, nors vartotojas ir propaguoja žaliąsias idėjas, bet jei natūralus produktas bus neveiksmingas – jo niekas nepirks.

 

„Naudojate drėkinantį kremą ar serumą nuo raukšlių 2-3 mėnesius ir nėra jokio efekto? Tokio tikrai nepirksite antrą kartą. Mūsų 40 žmonių komandoje net 32 mokslininkai, kurie skiria didelį dėmesį kuriamų produktų veiksmingumui. Jie nustatė, kad norint sukurti natūralų gaminį, kuris darytų poveikį odai – be visų kitų kriterijų – jis turi būti stipriai koncentruotas. Kitokiu atveju – tikėtis efekto nereikėtų“, – mintimis dalinasi pašnekovė.

 

Užteršta labiau nei aplinka

Chemijos inžinierės teigimu, kasdien žmogus vidutiniškai naudoja 16 kosmetikos produktų.

 

„Tačiau reikia turėti mintyje ir tai, jog kiekvienas produktas savo sudėtyje turi nuo 10 iki 40 komponentų, todėl rinkdamiesi nenatūralią kosmetiką turime suvokti, kokiu sluoksniu „apdovanojame“ savo odą,“ – pastebi Z. Ben Bella.  

 

Atsižvelgiant į tai, mokslininkės teigimu, šiuolaikinio žmogaus kūnas yra kur kas labiau užterštas nei aplinka.

 

Vis tik skeptikai gali numoti ranka – naudojame įprastą kosmetiką ir nepastebime jokių šalutinių poveikių. Tačiau „Novexpert“ atstovė tikina, kad blogus padarinius pajusite ne iškart. Igalaikiui oda gali tapti jautri, prarasti atsparumą, netgi suplonėti.

 

Svarbu technologija

Daug kam gali kilti klausimas – ar natūrali kosmetika gali taip pat ilgai išsilaikyti kaip ir įprasta, jei joje nėra nei alkoholio, nei konservantų nei kitų stabilizatorių? Z. Ben Bella teigimu, tai tapo įmanoma jų komandai, kuri po 5 metus kruopščių tyrimų išrado ir užpatentavo ingredientą, kuris vandenį – pagrindinę visų kremų sudedamąją dalį – paverčia želė. Tokioje terpėje nebegali daugintis kosmetiką gadinančios bakterijos. Milteliai, kurie dedami į produktus, tai natūralūs konservantai. Formulė užpatentuota ir griežtai saugoma.

 

Be to, svarbu atkreipti dėmesį į pakuotę – virusai ir bakterijos kaupiasi kur kas daugiau atvirose talpose, kurias galima atsukti ir pakabinti su ranka tiesiai iš buteliuko. Saugesnė ta, kuri turi dozatorių.

 

Ar atstoja injekcijas?

Šiuolaikiniame pasaulyje tiek vyrai, tiek moterys besirūpinančios savo išvaizda jaunystei sustabdyti renkasi injekcijas. Tai intervencija, kuriai ne visada ryžtasi natūralumo šalininkai. Mokslininkė tikina, jog jose nemato nieko blogo, tačiau piktnaudžiauti nederėtų. Vis tik tikėtis iš natūralaus produkto to paties kaip ir iš injekcijų – naivu. Pavyzdžiui, hialurono injekcijose molekulės stambesnės, todėl poveikis akivaizdesnis. Čia kiekvienas žmogus turėtų priimti sprendimą, kas jam yra svarbiau. Be to injekcijų šalininkės turėtų žinoti, kad serumas su hialurono rūgštimi kuo puikiausiai papildo ir prailgina injekcijų suteiktą rezultatą.