PIRKITE INTERNETU

Atostogos su kūdikiu

Patalpinta: 2013-01-31

Namie krykštaujantis kūdikis dažnu atveju reiškia laisvės ir svajonių apie egzotines keliones pabaigą, bet tai ne visiems taisyklė. Kai kurie šiuolaikiniai tėvai, pasitelkę puikų kelionių organizatorių servisą ir naujausias kosmetines priemones paneigia šiuos stereotipus.

Namie krykštaujantis kūdikis dažnu atveju reiškia, laisvės ir svajonių apie egzotines keliones pabaigą, bet tai ne visiems taisyklė. Kai kurie šiuolaikiniai tėvai, pasitelkę puikų kelionių organizatorių servisą ir naujausias kosmetines priemones paneigia šiuos stereotipus. Ar Jūsų gyvenimą vaikai negrįžtamai pakeičia bei tenka atsisakyti visų aistrų, tame tarpe ir kelionių malonumo?

Kodėl verta keliauti, kai vaikai yra maži?
Ar tiesa, kad dauguma su vaikais besiryžtančių keliauti tėvų patiria tikrą stresą? Pagrindiniai argumentai prieš - sunki kelionė lėktuvu, oro permainos, netradicinis maistas, be to, sakoma, kad maži vaikai vėliau vis tiek nieko neprisimena.
Iš tiesų, prisiminimus vaikai pradeda saugoti tik antraisiais gyvenimo metais, kai pradeda save suvokti kaip atskirą asmenį. Paminėtina, kad kelionėse užsimezga ypatingas draugiškas ryšys su atžala. Kelionės kartu su vaiku padeda mums priprasti prie vaiko ir moko mus iš naujo vieni su kitais 24 valandas per parą.

Turbūt visi puikiai žinome, jog ankstyvoji vaikystės patirtis daro didelę įtaką tolesniam žmogaus asmenybės formavimuisi. Tai, kiek teigiamų emocijų, palaikymo, džiaugsmo patirs vaikystėje ir kiek stiprus bus ryšys su tėvais, prisidės prie to, kaip sėkmingai vaikas gebės prisitaikyti tolesniame gyvenime. Kuo turiningesnė vaiko patirtis, kuo glaudesnis vaiko ryšys su tėvais tiek kasdieniame gyvenime, tiek kelionių ir atostogų metu, tuo tai bus tvirtesnis pagrindas tinkamai asmenybės raidai.

Karščiui ir egzotikai - ne?
Tėvams, planuojantiems atostogas užsienyje su vaiku iki šešerių metų, rekomenduojama rinktis klimatu, kultūra ir maistu Lietuvai artimą šalį. Ne kiekvienas mažylis gerai reaguoja į skrydį ir pasikeitusią aplinką. Tačiau pasiėmus „P'tit Bobo" gaivinantį purškalą vaikams ir kūdikiams tolimas keliones įveikti tikrai galima sėkmingai. Jis iš karto atgaivina, kai karšta, nepatogu arba kai oda sudirgusi. „P'tit Bobo" purškalas vaikams ir kūdikiams - padedanti išvengti daugelio nepatogumų priemonė su jūros vandeniu ir natūraliais mikroelementais,
Adaptacijai reikia pasiruošti
Kad atostogos pavyktų ir visiems dalyviams būtų malonus išgyvenimas, vis dėlto labiau turite atsižvelgti į vaiko poreikius, nei savo norus. Planuojant detalų kelionės su vaikais maršrutą reikėtų įvertinti, kad tempas turėtų būti dukart lėtesnis, nei įprasta, - juk vaikai paprastai niekur neskuba. Tik atvykus reikėtų ilgiau pasilikti ten, kur yra viešbutis: supažindinti vaiką su aplinka, teritorija, skirti jam laiko priprasti. O po dviejų dienų jau galima vykti į kitą vietą, kurioje taip pat reikėtų praleisti bent porą parų. Taip vaikas mažiau nepervargs.

Kūdikis,darželinukas ar mokyklinukas? Atostogos su kūdikiu dažniausiai sudaro mažiau problemų nei atostogos su mažu vaiku. Kūdikis kelia mažiau pretenzijų, jam lengviau prisitaikyti prie naujos vietos, jeigu išlaikomas įprastas jo dienos ritmas ir nepakinta maistas. Kelionė su kūdikiu mažiau varginanti, nes visą kelią jis daugiau miega. Ilgų kelionių į tolimas poilsio vietas su mažu vaiku geriau neplanuoti, ypač ilgas važiavimas automobiliu nesuteiks malonumo nei jam, nei jums.
Kūdikis. Iš pirmo žvilgsnio keliauti su kūdikiu gali atrodyti labai nesaugu ir sudėtinga. Tačiau dauguma keliavusių tikriausiai kaip tik pasakytų, kad paprasčiausia keliauti su vos kelių mėnesių mažyliu. Ypač jei vaikas maitinamas motinos pienu. „Virtuvėlė" visada šviežia ir šalia, be to motinos pienas puikiai apsaugo nuo galimų virusų, ypač pasitaikančių pietų kraštuose. Kelionę su kūdikiu labai palengvina nešioklės, žinoma, jei motina (gal ir tėtis) ir vaikas yra įpratę prie tokio migravimo būdo.
Darželinukas. Keliauti su dvejų-penkerių metų sulaukusiu vaiku ne taip paprasta kaip su kūdikiu. Vaikas nebe toks pakantus laukimui, jam nuolat reikia užimtumo, judėjimo. Tokio amžiaus vaikas jau žino ko nori, ir ko - ne. Planuojant kelionę su darželinio amžiaus vaiku, svarbiausia atsižvelgti į vaiko užimtumą ir krūvį, kad vaikui įspūdžių ar žygių nebūtų per daug ir jis nenuvargtų.
Mokyklinukas. Keliauti su mokyklinio amžiaus vaiku gali būti nesudėtinga, jei vaikas turės pakankamai pramogų, tinkamų jo amžiaus kategorijai. Tokio amžiaus vaikas jau turi pakankamai kantrybės ištverti ilgesnes keliones, žinodamas, kad jos gale laukia smagios pramogos. Su mokyklinio amžiaus vaiku jau galima drąsiai ryžtis savarankiškoms kelionėms su nedideliais žygiais ar kitokiomis fizinio pajėgumo reikalaujančiomis išvykomis.
Rekomenduojame vežtis „P'tit Bobo" gaivinantį purškalą vaikams ir kūdikiams bei kelionę vaistinėlę. Taip pat reikia nepamiršti gerti daug skysčių. Gražių įspūdžių Jums ir Jūsų mažyliui!

Nuotrauka paimta iš ababycare.com