PIRKITE INTERNETU

Žuvų taukų nauda – nuo darželinukų iki suaugusiųjų

Patalpinta: 2019-10-07

Omega-3 yra gyvybiškai svarbios kiekvienai kūno ląstelei, tačiau mūsų organizmas natūraliai jų nepasigamina.

Omega-3 yra gyvybiškai svarbios kiekvienai kūno ląstelei, tačiau mūsų organizmas natūraliai jų nepasigamina. Žuvų taukų sudėtyje yra gausu omega-3, vitaminų A ir D, todėl šie papildai neišvengiamai turėtų būti mūsų namų lentynose.

Vartodami žuvų taukus, pagelbėsite savo širdžiai, nervų sistemai, smegenims, sąnariams, odai – visam organizmui. Svarbiausia, jog šis maisto papildas yra reikalingas nuo pat mažumės iki žilos senatvės.

„Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė dalinasi, jog omega-3 riebalų rūgštys svarbios regėjimui, smegenų vystymuisi, todėl jaunos mamos turėtų žinoti, kad jau nuo 4 savaičių kūdikiui vertėtų duoti žuvų taukus.

Rudens viduryje pradedame jausti peršalimo simptomus, artėja šaltasis metų sezonas, todėl svarbu galvoti ir apie savo imuninę sistemą. Čia taip pat į pagalbą skuba žuvų taukai – iš šio maisto papildo gaudami vitaminus A ir D, padėsite imunitetui nepriekaištingai funkcionuoti.

Ruduo išsiskiria ir tuo, jog moksleiviai, studentai pradeda mokslus, o tam reikia gerinti smegenų veiklą. Žuvų taukai vėlgi puikiai tinka, nes omega-3 riebalų rūgštys stipriai gerina smegenų veiklą.

Šie maisto papildai taip pat naudingi širdies ir kraujagyslių sveikam funkcionavimui. Nuosekliai vartojant žuvų taukus, kur kas sumažinsite infarkto, staigaus insulto tikimybę. Omega-3 riebalų rūgštys dalyvauja kūno apykaitos procesuose, itin gerina širdies veiklą, mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, saugo nuo riebalų kaupimosi

Rekomenduojama suaugusio žmogaus paros norma yra 1 šaukštelis skystų žuvų taukų arba 2-3 žuvų taukų kapsulės. Yra labai didelis maisto papildų pasirinkimas, todėl specialistai siūlo atkreipti dėmesį į omega-3 riebalų rūgščių kiekį – kuo didesnė koncentracija, tuo kokybiškesnį produktą įsigysite.